Internet et permet anar al supermercat, renovar l'armari o reservar les teves properes vacances des de la comoditat de la llar. Per aquest motiu, cada dia més usuaris decideixen comprar en línia. El comerç electrònic és còmode i pràctic, i aplicant les mesures de protecció adequades, també segur.

Per no caure en enganys i protegir els teus diners i les teves dades, abans de fer qualsevol mena de compra per internet et recomanem prendre certes mesures de seguretat.

Les 7 claus perquè les teves compres en línia siguin sempre segures

 • Atenció amb les superofertes i els enllaços
  És possible que rebis moltes ofertes comercials en la teva bústia de correu, algunes anunciant preus molt per sota dels de la competència. Si una oferta sembla massa bona per ser certa, sospita'n. Els preus anormalment baixos poden ser una trampa per atreure compradors incauts. Indaga en altres llocs web i amb altres distribuïdors per confirmar el valor real de mercat de l'article.
  A més de desconfiar de correus sospitosos, has de parar atenció a les ofertes que t'arribin per altres canals, com ara missatges de WhatsApp o finestres emergents. Encara que puguin ser del teu interès, pren-te uns instants per analitzar la legitimitat del venedor abans de comprar o obrir els enllaços o fitxers adjunts que puguin contenir.
 • Llocs web legítims
  Els llocs web segurs sempre compten amb un cadenat a la barra d'adreces i comencen per https://. Això ens indica que disposen del certificat que garanteix la codificació de la teva informació personal. No obstant això, hem de tenir present que alguns ciberdelinqüents són capaços de falsificar-lo. Per tant, per a més seguretat, clicant en el cadenat podràs comprovar si el certificat digital està en vigor i si correspon realment al del lloc web a què vols accedir.
 • Connexions segures
  Recorda no utilitzar mai una connexió pública per fer les teves compres en línia, ja que aquest tipus de connexió no ofereix cap garantia de seguretat. Sempre que hagis d'introduir dades bancàries per dur a terme transaccions, assegura't de fer-ho a través d'una xarxa wifi coneguda i segura.
 • Aspecte del lloc web
  Si estem atents, és probable que l'aspecte general del lloc web ens doni pistes sobre la seva legitimitat. Hem de fixar-nos detingudament en l'enllaç i revisar si és correcte. De vegades, el canvi d'una sola lletra a una altra de similar és suficient per enganyar-nos. A més, alguns llocs web fraudulents cometen una sèrie d'errors de disseny que els delaten: diversos tipus de lletra en la mateixa pàgina, imatges de baixa qualitat o textos mal traduïts, entre altres detalls.
 • Certificat de comerç electrònic segur
  Prioritza la compra en botigues que tinguin donat d'alta el servei de Comerç Electrònic Segur (CES), per exemple Verified by Visa o Mastercard Secure Code. D'aquesta manera, hauràs de confirmar cada compra que facis per internet mitjançant un codi que rebràs per SMS o una clau fixa, una acció que afegirà seguretat als teus pagaments en línia.
 • Opinions d'altres usuaris
  Ja sigui perquè sospites de la veracitat de la botiga o perquè has d'escollir entre diverses opcions, és recomanable fer una cerca prèvia per trobar referències d'altres usuaris. És possible que altres compradors hagin compartit la seva experiència a internet i puguin ajudar-te a escollir l'opció més segura o la que millor s'adapti a tu.
 • Revisa els teus comptes
  Revisar periòdicament l'estat de les teves targetes i els teus comptes és una bona mesura de seguretat per a compradors en línia. Comprova que tots els moviments els hagis fet tu, especialment després de pagar en un comerç elèctric. Si tens algun dubte o sospita, contacta amb la teva oficina bancària.